Twistshake

TWISTSHAKE, DET SJÄLVKLARA VALET!

Att välja vilken nappflaska man ska köpa till sitt barn kan verka som ett överväldigande beslut. Det finns så många alternativ. Vissa sätter flaskans design i fokus, andra lägger vikten vid tekniska finesser.

Vi vet att för dig kommer alltid ditt barns välmående först. Därför vill vi att du ska kunna ge ditt barn den tid och uppmärksamhet det förtjänar utan att vardagens måsten kommer i vägen. Det uppnår vi med hjälp av vår nappflaska – Twistshake.

Den innehåller ett innovativt mixernät som löser upp eventuella klumpar i ditt barns välling och när du skall förbereda mat för hela dagen så är Twistshakes smidiga portionsbehållare redo att användas. Dessutom finns flaskan i en rad härliga och energiska färger som är tilltalande både för barn och förälder. Och framförallt: den är otroligt lätt att rengöra. Mindre slit, mer tid tillsammans!

TWISTSHAKES HISTORIA

År 2011 satt jag barnvakt åt min mosters son. Han krävde ständig tillsyn och uppmärksamhet, och det framgick snabbt att det skulle bli svårt att kombinera detta med alla de andra sysslor som passandet innebar. Mest tidskrävande var maten: portionerna i otympliga plastpåsar, vällingen blev klumpig, rengöringen var svår och när matstunden väl var över såg köket ut som ett slagfält.

Under den kommande tiden fick jag ofta upprepa min roll som barnvakt. De bekymmer jag påträffat första gången kvarstod förstås, och att gång på gång konfronteras med dem fick mig att fundera på om det fanns sätt att minska allt det arbete som uppstod varje gång min kusin skulle få sin mat. Där och då kunde jag inte föreställa mig att jag en dag skulle få introducera en nappflaska som skulle lösa just detta dilemma.

Livet gick sin gång. Min kusin blev äldre, slutade med nappflaskan och jag tänkte inte mer på allt det trassel som lite välling kan orsaka.

En sommardag kort därefter ser jag dock en ensam mamma med en barnvagn. I vagnen ligger ett barn som är hungrigt och skriker. Mamman är påtagligt stressad och kämpar med portionspåsar och flaskor. Snart ligger alltihop på marken medan barnets skrik ljuder allt högre. Jag springer dit så fort jag kan och hjälper henne städa upp medan hon tröstar sin son.

Jag kände igen mig i mammans situation och händelsen förde mig tillbaka i tiden. De idéer jag fått och de lösningar jag funderat på medan jag passade min kusin kom omedelbart tillbaka. Det kändes nästan som ett tecken; de problem jag mött som barnvakt var fortfarande inte lösta. För att vara säker på att jag var inne på rätt spår pratade jag med småbarnsföräldrar i min närhet. Alla talade om samma svårigheter. Vissa hade egna lösningar, men många kände enbart en frustration över det bristande utbudet.

Efter denna undersökning lade jag fram tre punkter som kom att bli grundstenar för Twistshake, nämligen:

Förebyggandet av klumpbildning i vällingen
Effektiv hantering av portioner
Förenkling av rengöring

Att med innovativ design skapa en produkt som inte bara är praktisk, utan som också innebär ett nytt sätt att tilltala både barn och föräldrar.

Det är tack vare den ensamma mamman som jag och mitt team kan presentera Twistshake, en nappflaska gjord specifikt efter dessa grundstenar.

Vienar Roaks
Grundare och VD – Twistshake
STRATEGI

Vi vet hur en vanlig dag ser ut för föräldrar med små barn. Vi känner igen de påfrestande moment som uppstår. Det är från den utgångspunkten vi hämtar inspiration till våra produkter. Genom ett ständigt och nära samarbete med just småbarnsföräldrar tas sedan produkten fram, utvecklas och förbättras tills den håller Twistshakes höga standard.

Twistshake strävar efter att framställa en produkt som är lätt att använda, men som också erbjuder ett snyggt yttre. Vi anser att det ena inte behöver utesluta det andra och våra designers är alltid på jakt efter möjligheter att kombinera det praktiska med det visuella.

Barn är unika. Alla har de sina individuella behov och dessa förnyas i samma rasande takt som barnen växer och utvecklas. Vårt mål är att bli experter på alla de faser ett barn genomgår. När ett barn står inför nya utmaningar vill vi kunna finnas där till hjälp, genom att erbjuda våra innovativa produkter.
VISION

Twistshakes vision är att kunna erbjuda säkra, väldesignade och framförallt enkla produkter, med målet att underlätta vardagen för småbarnsföräldrar.

Twistshakes ambition är att leverera produkter i världsklass. Hit når vi tack vare vårt nära samarbete med småbarnsföräldrar och innovativa designers. Innan Twistshake såg ljuset saknades en funktionell, väldesignad och praktisk nappflaska på marknaden.
MILJÖ

Miljön påverkar oss alla. Att värna om vår jord och dess natur är vårt kollektiva ansvar. Vi tänker genom öppenhet, transparens och med ett starkt engagemang för miljöfrågorna skapa ett förtroende för vår verksamhet hos våra kunder och anställda, så väl som hos allmänheten. Miljötänket skall genomsyra alla delar av vår verksamhet.

Vi skall följa rådande miljölagstiftning samt de lagar, förordningar och föreskrifter som vi berörs av, samt ställa lika höga miljökrav på leverantörer och samarbetspartners som vi ställer på vår egen verksamhet. Vi skall också följa den utveckling som sker inom miljöforskningen för att kunna garantera att vi alltid kan erbjuda en produkt som är trygg och hållbar, både för konsumenten och naturen. Vårt miljöarbete ska ständigt förbättras och vara en del av vår företagskultur.

Vi vill vara med och bidra till en hållbar konsumtion. Det gör vi genom utvecklingen av ett centralt koncept när det gäller vår design. Våra produkter är utformade med en påbyggnadsfunktion. Vi anser att det är onödigt att slänga en produkt enbart för att den inte uppfyller de nya behov som uppstår. Dessa kan istället tillgodoses med praktiska komplement.
PRODUKT OCH SÄKERHET

Att tillverka artiklar som riktar sig till barn medför ett otroligt stort ansvar. Vi säkerställer högsta kvalitet genom att följa samtliga lagenliga kvalitetskrav, kombinerat med regelbundna interna uppföljningar och kvalitetsundersökningar. Denna mentalitet är något som genomsyrar inte bara tillverkningsprocessen, utan hela Twistshakes verksamhet.

BPA-FRIA PRODUKTER

Bisfenol A, vanligen förkortat BPA, är en av beståndsdelarna vid tillverkning av plasten polykarbonat (PC). Plaster, som är tillverkade av BPA, kan innehålla små restmängder av ämnet. Sådana rester kan läcka ut från plasten under användning. Forskning har visat att BPA kan frigöras ur plast för att sedan tas upp och lagras i människokroppen. Späd- och småbarn är riskgrupper eftersom deras kroppar inte gör sig av med ämnet i samma takt som vuxnas. Enligt vissa studier kan BPA-påfrestningar leda till hjärtskador, störningar i hormonsystemet samt till en ökad cancerrisk. Än finns inga tydliga vetenskapliga bevis för de skadliga konsekvenserna av BPA-exponering, men den Europeiska kommissionen prioriterar i första hand barnens säkerhet och den 3 januari 2011 enades man om att förbjuda att flaskor för matning av barn tillverkas av material innehållande bisfenol A (BPA).

Istället för polykarbonater (PC) som innehåller BPA använder vi på Twistshake oss av polypropen (PP) plast till våra produkter. Polypropen (PP) plast har sedan flera år tillbaka alla behövliga tillstånd för att komma i kontakt med livsmedel och ditt barn.

Alla Twistshake-produkter är BPA-fria. Hos oss på Twistshake kan du känna dig trygg. Vi vill ge ditt barn den bästa starten i livet.

BPA-fri: Alla Twistshakes produkter är BPA-fria i enlighet med förordning (EU) nr 321/2011.

RÅMATERIAL

Twistshakes produkter använder sig enbart av råmaterial som uppfyller alla säkerhetskrav för livsmedel.

Vi har handplockat material av högsta kvalitet och det är något som både syns och känns när man kommer i kontakt med våra produkter. Vårt arbetssätt innefattar regelbundna kvalitetsundersökningar i samarbete med testlabb i världsklass för att kunna garantera absolut högsta kvalité och säkerhet.

PRODUKTER

Våra nappflaskor uppfyller den Europeiska standarden EN 14350 för nappflaskor. Att luta oss tillbaka och vara nöjda med det är inte i linje med Twistshakes vision. Därför har vi tagit fram ytterligare tester, designade att förutspå det oförutsägbara.

Det är tack vare kontinuerliga, noggranna och hårda kontroller som vi på Twistshake kan känna oss stolta över de produkter vi levererar.

Produkter Laddar...
Pris: (SEK)
Storlek:
Plagg:
Barnens måltid:
Lampor:
Leksaker:
Barnrum:
Baby:
Väskor:
12 36 72