Kalikå

Med kvalitet för ögonen...

Tant och farbrordockor, kattor med ungar i magen...

Mjuka lejonfiltar att krypa in i och våga vara lite farlig...

De var häpnadsväckande, våra första mjukisar. Då, i mitten av 70-talet, behövdes ett alternativ till de hårda och många gånger farliga leksakerna. I efterdyningar av 60-talets ideologiska debatt rådde en atmosfär av ifrågasättande. man började diskutera kvalitet och ställa krav.

Då föddes Kalikå som företagsidé. Den konstnärliga och hantverksmässiga uttrycksformen var vårt redskap. Vårt pedagogiska förhållningssätt angav ramarna. I en liten lokal i Enskede började vi snickra dockskåp, sy dockor och lapptäcken. Våra produkter fann snabbt sin väg till daghem, förskolor och institutioner som arbetar med rehabilitering. Så småningom kompletterade vi vårt sortiment med produkter för fantasi- och rollekar, skapande, konstruktion och naturvetenskap. Fungerande leksaker som håller vad de lovar.

Vi ville göra leksaker som talar till våra sinnen, stimulerar nyfikenheten, lusten att skapa och kommunicera. Vi ville fylla ett tomrum på leksaksmarknaden med de enkla, riktiga och hållbara redskapen för den lilla handen och det nyfikna sinnet. Med det klassiska och fantastiska. Vi ville göra goda leksaker tillgängliga för många. Vi har funnit vår form.

Produkter Laddar...
Pris: (SEK)
Storlek:
Plagg:
Barnens måltid:
Lampor:
Leksaker:
Barnrum:
Baby:
Väskor:
12 36 72